Saya ada soalan untuk anda. Adakah anda berpendapat seperti berikut …

Syarikat saya tidak perlukan website atau blog.

Syarikat saya tidak perlukan website kerana syarikat utama sudah ada website.

Website syarikat pun tak ada orang masuk, hanya untuk orang cari maklumat produk atau alamat syarikat sahaja.

Website syarikat saya tidak mendatangkan sebarang hasil, saya buat website syarikat hanya untuk letak di kad nama.

Kenapa Pendapat Seperti di Atas Merugikan Syarikat Anda?

Jika pendapat anda tentang website syarikat anda adalah seperti di atas, anda sebenarnya mengalami kerugian yang bukan sedikit.

Anda mengalami kerugian kerana anda tidak menggunakan sepenuhnya website syarikat anda untuk menarik pelanggan pelanggan baru dari internet yang mempunyai 18 juta pengguna di Malaysia sahaja.

Bayangkan jika anda boleh mendapat ribuan pelanggan baru setiap bulan dari internet untuk masuk ke website anda hanya dengan menggunakan blog sahaja.

Penggunaan blog untuk menarik pelanggan sasaran bukan sahaja mudah, ia juga adalah percuma.

Anda tidak perlu menghabiskan wang membuat iklan iklan di internet khasnya media social.

Anda boleh menggunakan sepenuhnya (leverage) melalui carian google (google search), menggunakan rangkaian bloggers, melalui media sosial seperti Facebook, Twitter, Pinterest dan sebagainya.

Jika anda menjalankan perniagaan secara offline (tidak menggunakan internet) anda memerlukan jurujual untuk menjual produk anda.

Anggaplah blog membantu perniagaan sebagai menjadi jurujual syarikat anda di internet di mana blog akan menjual produk anda.

Apa Yang Anda Dapat Jika Anda Ada Website Sendiri?

Boleh share apa yang anda buat dengan seluruh dunia.

Boleh terangkan lebih jelas kepada pembaca anda tentang produk atau service anda.

Boleh simpan database pembaca seperti email, nombor telefon, alamat… , bila nak jual barang atau perkhidmatan  boleh guna database tu.

Boleh tarik bakal pelanggan dari pelbagai sumber, Facebook/Google/Twitter/…

Facebook/Google tak boleh delete database anda. Anda berkuasa sepenuhnya ke atas website anda.

Boleh buat duit dengan pengiklanan dari Google Adsense/Nuffnang/syarikat syarikat/…

Pelanggan boleh bayar anda secara automatik dengan online banking dari semua bank macam Maybank2u/CIMB Click/RHB Online dan sebagainya.

Pelangggan boleh bayar anda dengan Credit Card

Tak perlu ada office dan kedai.

Pengurusan kewangan lebih baik.

Boleh ada pelanggan serata dunia

Tidur pun boleh buat duit.

buat website
Tempah Promosi Servis :

Buat Website + Blog + Ecommerce + Online Banking dengan hanya (harga asal) RM1,200. Sekarang (dalam tempoh promosi pelancaran servis*) bermula dari hanya RM600* sahaja

Tentang Penulis :

Hi, saya Azrin, General Manager dan Consultant untuk Website Development, Web Application Development dan Professional Internet Marketer.

Saya juga seorang Micro Computer Engineer, Web Application Developer dan Entrepreneur.

Saya juga berharap anda dapat meluangkan 10 minit untuk membaca apa yang kami ingin sampaikan di halaman ini dan bagaimana anda akan mendapat faedah dari pembacaan anda ini.

Specialty saya ialah buat benda susah jadi mudah.

Maklumlah saya banyak pengalaman dalam Website Development dan Internet Marketing​ (10 tahun) juga Sales dan Marketing (15 tahun government, corporate & international sale). Jangan susah susah, saya cuba bantu anda.

Kalau tak pasti apa sebenarnya yang nak buat, terus telefon saya, whatsapp pun boleh. Kita bincang dan saya akan cuba explain atau bagi gambaran proses proses yang sepatutnya untuk mencapai target anda.

Syarikat kami juga adalah pemenang MWA (Malaysia Website Award) di bawah:

 

Fungsi Utama Blog

Blog di dalam website mempunyai banyak fungsi fungsi utama yang akan menguntungkan anda sebagai pemilik syarikat, antaranya ialah;

1. Menarik pelanggan sasaran dari enjin carian (search engine)

Fungsi utama blog ialah menarik pelanggan sasaran di enjin carian (search engine) seperti Google Search, Yahoo, Alta Vista, Pinterest dan banyak lagi melalui penggunaan SEO (Search Engine Optimization) secara percuma.

Contohnya jika anda menjalankan perniagaan tadika di Gombak. Jika pelanggan melakukan carian ‘tadika gombak’ di Google, kemungkinan besar salah satu artikel dalam blog anda yang mensasarkan perkataan ‘tadika Gombak’ akan dipaparkan kepada pelanggan tersebut.

2. Menjadi pusat kempen dan pusat pengumpulan database pelanggan

Penggunaan blog seperti wordpress boleh menjadikan website anda pusat kempen di media sosial dan sebagai pusat pengumpulan database pelanggan.

Pelanggan boleh mendaftar di website, melanggan newsletter, membeli barangan, membuat pembayaran secara online dan sebagainya.

Apabila pelanggan mendaftar atau melanggan newsletter anda, anda boleh memberitahu tentang promosi, jualan atau artikel artikel terbaru perniagaan anda melalui email secara percuma.

Ini lebih menjimatkan berbanding penggunaan media sosial yang tamak yang memerlukan anda membuat bayaran setiap kali anda ingin membuat pengumuman atau membuat iklan tentang aktiviti terbaru perniagaan anda.

3. Penerangan yang lebih jelas

Dengan penggunaan blog, anda boleh menerangkan dengan lebih jelas kepada pelanggan tentang kelebihan produk, aktiviti syarikat, kepakaran syarikat dan lain lain.

Jika produk anda adalah produk yang baru di pasaran, blog memberikan anda ruang untuk anda berkomunikasi, membuat kempen kempen terbaru, menerangkan tentang aktiviti aktiviti syarikat dan bermacam lagi.

4. Meningkatkan kredibiliti syarikat

Jika anda terlibat dalam perniagaan kepakaran, perkhidmatan atau perisian, blog adalah medium terbaik bagi anda memberi penerangan dengan lebih jelas dan menunjukkan bahawa syarikat anda mempunyai kepakaran yang terbaik.

Dengan perkongsian kepakaran anda di blog, anda boleh meningkatkan kredibiliti syarikat dan menambah kepercayaan bakal pelanggan.

5. Pusat berkongsi idea

Kepentingan blog bukan sahaja boleh menjadi pusat pengumpulan database tetapi ianya juga boleh menjadi pusat pengumpulan idea bagi syarikat syarikat lain atau individu individu lain berkongsi idea, masalah dan jawapan kepada permasalahan mereka.

Cuba anda tengok blog yang dikenali ramai sekarang seperti blog paultan.org yang menjadi pusat perkongsian pendapat di antara pelanggan dan penjual kenderaan.

6. Mendapatkan pendapatan tambahan dari iklan

Blog membantu perniagaan dengan berperanan memberikan syarikat anda peluang untuk mendapatkan pendapatan tambahan seperti penggunaan Google Adsense, Nuffnang dan banyak lagi sekarang.

Blog bukan sahaja boleh mendapatkan pendapatan untuk kos operasi namun ianya juga boleh memberikan anda pendapatan lumayan jika anda tahu menggunakannya dengan betul.

www.maxxima-kuantan.com

Mula mula kami menjalankan perniagaan Maxxima di Kuantan Pahang secara tradisional (offline), Customer Acquisition Rate (ratio mendapat pelanggan baru) adalah rendah.

Dengan penggunaan website, sales page dan pengiklanan digital, Customer Acquisition Rate syarikat kami semakin bertambah dengan cepat dengan kos pengiklanan yang rendah.

Terima kasih Dinamik Ecommerce.

www.zizilorisewa.com.my

Dulu nak dapat satu customer sehari pun susah, sekarang alhamdulillah kami sudah boleh bekerjasama dengan syarikat syarikat lain untuk menyiapkan tempahan customer customer.

Penggunaan website, pengiklanan digital amat relevan dan affordable pada zaman moden sekarang, tak seperti dulu zaman tampal iklan dekat pokok dan tiang api.

Terima kasih Dinamik Ecommerce.

Apa yang anda akan dapat dalam pakej ini?

Domain (.com sahaja FOC bernilai RM80)

Hosting (bernilai RM150)

Themes (bernilai RM400)

Plugins Plugins original

Sambungan kepada sistem online banking (customer boleh bayar melalui Maybank2u, Cimb Click, RHB Online dan sebagainya.

Sambungan pembayaran kad kredit Master Card, Visa, American Express dan sebagainya melalui Paypal.

Khidmat nasihat pemasaran Website dan Blog.

Renewal service pada tahun ke dua dengan harga RM300 sahaja setahun.

Setting Pengiklanan di Google* ( Google Ads).

Setting Syarikat Anda dalam Google Map.

Setting Pengiklanan di Facebook* (Facebook Ads).

 

Setting Payment Gateway** (Pelanggan boleh bayar melalui semua bank).

buat website

Tempah Promosi Servis :

Buat Website + Blog + Ecommerce + Online Banking dengan hanya (harga asal) RM1,200. Sekarang (dalam tempoh promosi pelancaran servis*) bermula dari hanya RM600* sahaja.
Call/SMS/Whatsapp saya untuk khidmat nasihat Sekarang! sementara Promosi masih ada.

Call/SMS/Whatsapp:
+6014 922 4906

Copyright © 2014

Dinamik Ecommerce Sdn Bhd [1186284 – K]
No 52, Jalan Sungai Isap Jaya 13. 25150 Kuantan, Pahang.
Hotline : +60149224906

MWA Ribbon